Keresés

Tovalibben kacéran a nyár – Csávossy György István könyvbemutatója

Csávossy György István költő, borász Tovalibben kacéran a nyár című kötetét hozza el a 12. Szent László Napokra. A szerzővel Dénes László, a Várad főszerkesztője beszélget.

„Csávossy György István válogatott versei felejthetetlen utazásra hívják az olvasót nem is olyan régmúlt korokba, ahol pókhálós borospincék mélyére zárva hallgat az elmúlás. Az emlék-palackokat megbontva belekóstolhatunk ebbe a mámorító, édes-keserű nedűbe. (…) Évtizedek és évszakok váltják egymást, s miközben szőlőhegyek, régvolt szüretek kedves zsivajában barangolunk, vagy Adyval társalgunk egy Bémer téri teraszon, tovalibben kacéran a nyár. A költő álmodozni hív, elhiteti, hogy van értelme az érzelmek, vallomások, megsejtések költészetté nemesítésének” – így ajánlja a most terítékre kerülő könyvet Nagyálmos Ildikó, a kötet szerkesztője.

Időpont: 2024. június 27., csütörtök, 18 óra

Helyszín: nagyváradi vár, F épület

—————

Csávossy György István (1953, Kolozsvár) apja nyomdokain haladva közel két évtizedig az erdélyi, partiumi borászatban dolgozott. Jelenleg nyugdíjas, Nagyváradon él, rendszeresen bírál hazai és nemzetközi borversenyeken. Megjelent verseskötetei: Apám könyve (2020), Alex mesék (2021, magánkiadás), Múló nyár bora (2022), Ó, ne szólj meg, olvasó! (2022), Maci mese (2022), Vinum aeternum (2023).

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email