Keresés

Repohár és más sörös újdonságok a 12. Szent László Napokon

Egyedi fesztiválpohárral, úgynevezett repohárral rukkol elő a június 24–30. között zajló 12. Szent László Napok – a nagyváradi várban az esti programok idején egyénített poharakban kínáljuk idéntől nem csak a bort, hanem a sört is, ugyanakkor egy kézműves sörfőzde is bemutatkozik.

Idén először szeretettel várja a sör szerelmeseit Nagyváradon az 1994-ben alapított Fóti Kézműves Sörfőzde, amely a 2000-es éves végén elindult sörforradalomhoz csatlakozva elkezdett sörkülönlegességeket is készíteni. A Szent László Napokra pedig ezekből hoznak igazi kuriózumokat.

A Fóti Pils a sörfőzde zászlós hajója, könnyen iható, szűrt 4,5 százalékos sör, amelynek a nagytestvére a Bitang Joe, amely alkoholtartalmát tekintve nem, de fűszerezését tekintve egy sokkal komolyabb premium pilsner típusú szűretlen világos.

Kaszablanka egy német búzasör, melynek alkoholtartalma az előző sörökkel megegyezik, banános, szegfűszeges jegyeket tökéletesen hozza. Akik nem szeretik az erősen komlózott keserű söröket, azoknak ideális választás. Ellentétben az ELEVEN o’clock beer nevű 6 százalékos IPA-kal, melyben háromféle tengerentúli komló is megtalálható.

Hölgyek nagy kedvence a Meggysör, melyet aroma nélkül, 100 százalék gyümölccsel készítünk.

Málnás Búzasörük is a legmagasabb minőségű alapanyagokból készül, aki valami különlegesre vágyik, annak szívből ajánlják.

Romanov sör elnevezése a sör típusára utal, hiszen egy igazán testes 12 százalékos russian imperial stout, amelynek alkoholtartalma és íze a legjobb desszertborokéval vetekszik a gyártó szerint.

Ha pedig valaki még erősebbre vágyna, az a Kaszablanka sörből készült kézműves sörpárlatukat is meg tudja kóstolni, melyre méltán büszkék.

A rendezvényen jelen lesz sörfőzőmesterük és egyben a cég egyik tulajdonosa, Gyenge Zsolt, akitől nyugodtan lehet kérdezni a sörfőzdéről és a sörfőzésről is.

A Szent László Napok immár hagyományos partnere – nemcsak nevében – a Partner Drinks. Ami a söröket illeti a Bergenbier forgalmazói, és olyan brandekkel érkeznek a fesztiválra, mint a Stella Artois, a Staropramen, a Corona és a Beck’s

De nálunk lehet Chio márkájú sör- vagy borkorcsolyákat is vásárolni, és édességek széles skáláját is ígérik.

„Idén is szeretnénk ugyanazt a boldogságot és elégedettséget nyújtani ügyfeleinknek azzal, hogy jelen leszünk a Szent László Napokon. Várjuk Önöket, hogy csatlakozzanak hozzánk, hogy együtt éljük át az ünneplés és az öröm hangulatát. Várjuk Önt a bárunkban!

Jöjjön el, és fedezze fel a Partner Drinks csapatának szenvedélyét és elkötelezettségét. Csatlakozzon hozzánk a Szent László Napokon, és hagyja magát kényeztetni széles italválasztékunkkal. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy élvezze a legjobb söröket, és felejthetetlen emlékeket szerezzen barátaival és családjával” – üzenik a fesztiválozóknak.

Ami pedig a repoharakat illeti, a Staropramen feliratú helyeken 10 lej garanciát vesznek el a pohárért első vásárláskor (a sörhöz hasonlóan a pohárért is lehet bankkártyával fizetni), az összeget pedig visszaadják, amikor a vevő visszaviszi a poharat (kártyás fizetés esetén is készpénzben adják vissza a 10 lejt).

A Fóti Kézműves Sörfőzde is 10 lejes betétdíjat vesz el az egyénített, Szent László Napok feliratos repohárét (itt is lehet kártyával fizetni), amikor pedig a fogyasztó visszaviszi a poharat, akkor 9 lejt kap majd vissza (itt is készpénzben), 1 lejt ugyanis felszámolnak a mosogatási stb. költségekre.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email