Keresés

Szent Lászlótól Szent Lászlóig – kerékpártúra Nagyváradról Biharkeresztesig

A hagyományokhoz híven idén is megszervezzük a népszerű kerékpártúrát a nagyváradi Szent László Napok nulladik napján. Ahogy az elmúlt években is, Biharkeresztesekig tekernek majd el a résztvevők június 23-án, vasárnap. Gyülekező a nagyváradi Szent László téren 9.15 órakor, indulás 9.30 órakor.
Nagyjából húsz kilométer bringázás után a résztvevők megérkeznek a magyarországi Biharkeresztesre, a Főtéren álló Szent László szoborhoz. A rendezvénnyel a szervezők a kerékpárutak építésének szükségességére, a környezettudatosságra, a sportolás fontosságára hívják fel a figyelmet, a határok feletti nemzetegyesítés jegyében. Az esemény egyúttal főhajtás is a lovagkirály előtt, illetve a trianoni határ túloldalán élők körében is népszerűsítik Várad egyik legnagyobb kulturális eseményét.
A kerékpártúra végig a biciklisek számára kiépített kerékpárúton zajlik. Útközben több alkalommal is kisebb pihenőre kerül sor, ezért bátran csatlakozhatnak kisebb gyermekek, családok is.
Mindenkinél legyen érvényes személyi igazolvány vagy útlevél a határátlépéshez! – kérik a szervezők, akik mindenkit nagy szeretettel várnak egy jó hangulatú biciklizésre.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email