Keresés

Katakombák magyarja – Mécs László megfigyelési dokumentumai

Katakombák magyarja – Mécs László megfigyelési dokumentumai – Czapáry-Martincsevics András könyvét mutatjuk be a 12. Szent László Napokon. A szerzővel Lakatos Artur a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója beszélget 2024. június 26-án, szerdán 17 órától a Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátrumában (Sulyok István utca 14–16. szám).

„Czapáry-Martincsevics András könyvéből nyomon követhető az, hogyan hálózták be az állambiztonsági szervek ügynökei polipként a magyar társadalmat. Miért számított a pártállami rendszerre veszélyes »klerikális reakciós elemnek« Mécs László, »Isten szavának trombitája, s mint költő, élő lelkiismeret.« Azért, amit Szent János apostol első levele így határoz meg: »Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.« (1Jn 4,16)…” (Részlet Balogh P. Piusz O. Praem. gödöllői apát ajánlásából.)

A 277 oldalas mű összesen 57, vizsgálati, objektum és ügynöki munkadosszié ismertetésével mutatja be a szerzetes-költő megfigyelését. A tények befogadását és a tájékozódást 609 lábjegyzet, 50 melléklet és névmutató segíti.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email