Keresés

Fényerő-koncert – Molnár Levente operaénekes és zenekarának előadása

Visszatérő vendége immár a nagyváradi Szent László Napoknak Molnár Levente világhírű operaénekes, aki ezúttal Fényerő nevű zenekarát hozzá el hozzánk.
Időpont: 2024. június 27., csütörtök, 20 óra
Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

Molnár Levente zenei munkássága és szellemisége külön értékrendet képvisel a magyar kultúra palettáján, ami a szellemi, spirituális, keresztény konzervatív nemzeti értékekből táplálkozik. Missziója olyan igényes és különleges hangzásmódú értékrendet bemutatni, ami a múltunk értékeire építkező jelenlegi korszellem. Zeneiségét, igényességét jól beazonosítható az értékes Kárpát-medencei értéktár szemléltetése. Újfajta klasszikus zenei megközelítése folklórunk és hitünk bemutatásának. Zenekarában, a Fényerőben legfontosabb támaszai zeneszerző, hangszerelő zenészek, akik mind a klasszikus, mind a színházi életben kiválóságok. A nyolc főből álló zenekar klasszikus hangszerekkel, operai énekhang kíséreteként jelenik meg a színpadon.
Rég ismert dallamaik különleges hangzásban, új, saját dalaik pedig az ősi értékek szárnyán szárnyalnak. Zenéjük helymeghatározó szimbólumú, mely a szív hangját és a Kárpát-medence harmóniáját tükrözi. A zenekar motorja a klasszikus zongora és a vonós négyes, cimbalom az ékessége, melyet klasszikus operai hang koronáz meg.
„Dicső múlt, jelen erő, fényes jövő! Magyar erő, magyar szépségben!” – vallják.

Nagyváradra érkezik a zenekarral Benvin Sebastian Madassery, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója – az indiai származású verbita szerzetes, aki immár közel két évtizede él Magyarországon.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email