Keresés

Érmelléki borok kóstolója a 12. Szent László Napokon

Érmelléki borok kóstolójára várjuk az érdeklődőket a 12. Szent László Napokon.

Időpont: 2024. június 28., péntek, 18 óra
Helyszín: nagyváradi vár, M épület, alagsor.
Az eseményre a belépés előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a 0756 530 912-es telefonszámon lehet. A részvétel díja: 80 lej.

Az est során két kiváló pincészet borait lesz lehetőség megkóstolni: az érmihályfalvai Hegedűs Pincészet és a biharpüspöki Turul Pincészet nedűit.
Hegedűs Attila egy mikropincészetet működtett, a közel 4 ezer tőke szőlő között számos fajta megtalálható, mint a cserszegi fűszeres, szürkebarát, furmint, generosa, Sauvignon Blanc, Chardonnay, kékfrankos, valamint az Érmellék édes gyermeke, a bakator. A borász munkája során a minőségre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, elmondása szerint a modern technikát igyekszik ötvözni a hagyományokkal.
A Turul Pincészet az Érmelléken két hektáron, környezetbarát módon műveli szőlőjét, boraik zömét héjon áztatva, szűretlenül, derítetlenül, kén és fajélesztő használata nélkül készítik. Elgondolkodtató borokat melyek szembe mennek a modern sztereotípiákkal, azoknak az embereknek ajánlják, akik szeretnének elmélyedni a természet csodálatos világában, „ahol minimális beavatkozással az Isteni teremtés előtt tisztelgünk”.
A borkóstolón érmelléki termékekből összeállított falatkák, sajtok egészítik ki a finomabbnál finomabb nedűket.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email