Keresés

A kukucskáló színház csodája: Bagossy Levente színpadtervei a Szent László Napokon

Bagossy Levente Jászai Mari-díjas díszlettervező színházi díszlet makettjeit a bukaresti Liszt Intézet a Magyar Művészeti Akadémiával partnerségben valósította meg eddig Bukarestben (2022 novembere a Nemzeti Színházi Fesztivál – FNT keretében), Temesváron (2023 májusa a Temesvári Eurórégiós Színházi Fesztiválon, az Európa Kulturális Főváros programsorozat keretében) és Aradon (2024 májusa, Új Színház Fesztivál az aradi Ioan Slavici Színház előcsarnokában).
Az elmúlt 30 év színpadtervei közül 20-at tekinthet meg a közönség miniatűr makett formájában a nagyváradi Szent László Napokon.
A makettek az előadásokat megelőzően készültek és hűen tükrözik a későbbi színpadképet. Ezek között látható a Don Giovanni, az Úrhatnám polgár, a Tartuffe, a Hamlet vagy a Függöny fel! produkciók kicsinyített mása is.
A miniatűr doboz-világok varázslatosan idézik meg a kukucskáló színház csodáját: mások életét szemléljük, s lélekben be is léphetünk oda.
A kiállítást az alkotó jelenlétében megnyitja Zatykó Gyula, a Szent László Napok főszervezője, Kósa András László, a Liszt Intézet igazgatója és Balázs Zoltán, a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszékének vezetője.
A megnyitón közreműködik Bagossy Lenke, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia Bartók Béla Konzervatóriumának fuvola szakos tanulója.
A megnyitó időpontja: 2024. június 23., vasárnap, 18 óra
Helyszín: Partiumi Keresztény Egyetem, Partium épület; Sulyok István u. 14–16.

A kiállítás augusztus 15-éig látogatható.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email