Szent Lászlótól Szent Lászlóig – kerékpártúra Nagyváradról Biharkeresztesig

A jól bevált hagyományokhoz híven idén is kerékpártúrával rajtol el a nagyváradi Szent László Napok. Ezúttal is Biharkeresztesekig tekernek majd el a résztvevők a fesztivál nulladik napján, június 18-án, vasárnap. Gyülekező a nagyváradi Szent László téren 9.00 órakor, indulás 9.15 órakor

Az indulás a nagyváradi Szent László térről lesz, és nagyjából húsz kilométer bringázás után a résztvevők megérkeznek a magyarországi Biharkeresztesre, a Főtéren álló Szent László szoborhoz. A rendezvénnyel a Szent László Napok szervezői a kerékpárutak építésének szükségességére, a környezettudatosságra, valamint a sportolás fontosságára hívják fel a figyelmet. Az esemény egyúttal főhajtás is a lovagkirály előtt, illetve a trianoni határ túloldalán élők körében is népszerűsítik Várad egyik legnagyobb kulturális eseményét. A kerékpártúra végig a biciklisek számára kiépített kerékpárúton zajlik. Útközben több alkalommal is kisebb pihenőre kerül sor, ezért bátran csatlakozhatnak kisebb gyermekek, családok is.

Mindenkinél legyen érvényes személyi igazolvány vagy útlevél a határátlépéshez! – kérik a szervezők, akik mindenkit nagy szeretettel várnak ez jó hangulatú biciklizésre.

Az idén június 19–25. között zajló Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján (szentlaszlonapok.ro), illetve Facebook- és Instagram oldalán.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email