Hétvégi koncertkavalkád a 11. Szent László Napokon

Idén sem kell csalódniuk a minőségi könnyűzenei koncertekre vágyóknak, lesz miből válogatniuk a vasárnap záruló 11. Szent László Napokat csúcsra járató hétvégén.
Mutatjuk a koncertprogramot:

Június 23., péntek

19.00 Stevie Ker
Helyszín:
nagyváradi vár, nagyszínpad

A Stevie Ker együttes 2019-ben alakult Nagyváradon.
A zenekar a klasszikus rock, a pop és a blues elemeit ötvözi, hogy – mint fogalmaznak – friss és magával ragadó hangzást alkosson. Az együttes legfőképp saját dalokkal lép fel, de néha felcsendül néhány ismertebb dal feldolgozása is.

21.00 Charlie és a Charlie Band: Az légy, aki vagy!
Helyszín:
nagyváradi vár, nagyszínpad

Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során több formációban alkotott, számtalan albumot tudhat magáénak.
Charlie tavaly október 28-án töltötte be a 75. életévét. Ebből a jubileumi alakalomból indult útjára a turné, amely tartalmát tekintve egyfajta összegzése annak az életműnek, amellyel évtizedek óta elkápráztatja nem csak legszűkebb – igencsak népes – rajongótáborát, hanem mindenkit, aki az igényes zenét szereti. Igazából, ha minden kedvenc dalát szeretnénk hallani, akkor minimum három különböző koncertet kellene tartani, de egy dal akkor is elhangzana mindegyiken:
Az légy, aki vagy!

Június 24., szombat

18.00 Bordó Sárkány
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

A Bordó Sárkány, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel. A középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.

19.00 Zenevonat Szuperkoncert az LGT Sztárjaival
Helyszín:
nagyváradi vár, nagyszínpad

Somló Tamás sajnálatos halála után az LGT tagjai bejelentették, hogy mint LGT már nem koncerteznek együtt viszont a Zenevonat Szuperkoncerteken két eredeti előadó művészetét is élvezhetik a rajongók.
A gitárokon Karácsony János, a dobok mögött pedig Solti János kápráztatja el a közönséget, kiegészülve még két mai tehetséges fiatal előadóval, Szirota Jenniferrel, aki az LGT tagjai által női előadóknak írt dalokat adja elő, illetve Heincz Gábor Bigával, aki egy tv-műsor kedvéért áthangszerelt néhány LGT klasszikust, ami olyan jól sikerült, hogy az eredeti tagok kérésére, a Zenevonat koncerteken is ebben a verzióban hangzanak el. Az élőzenekari kíséretet a produkciót létrehozó Abrakazabra zenekar látja el.
A nagyváradi koncerten az ikonikus zenekar legsikeresebb dalai csendülnek fel.

21.00 Best of Geszti Péter
Helyszín:
nagyváradi vár, nagyszínpad

Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és fantasztikus zenészekből álló csapata minden generációt be tud indítani. Az igényes funky-tól a stadionrepesztő rapslágerekig sokféle izgalmas produkcióval szórakoztatja közönségét 2023-ban is.

22.30 eMStreet
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

A magát nagyváradi indie rock bandaként meghatározó eMStreet rock- és popdalokat, feldolgozásokat és saját számokat is játszik.

Június 25., vasárnap

16.00 Retropercek Csonka Andrással
Helyszín:
nagyváradi vár, F épület

Csonka András a 90-es évek egyik legismertebb televíziós alakja. A Família Kft. című sorozatban ismerte meg az ország, de azóta műsorvezetőként legalább annyit foglalkoztatják, mint színészként. Több lemeze is megjelent, ezek néhány hét alatt elérték a platina és az aranylemez szintet. A közel másfél órás műsorában a számos színházi szerep és filmes emlék felidézése, egy kellemes retro sztorizásnak hat, amit videóbejátszások és dalok sora tesz színessé. Zenei repertoárjában a klasszikus, jól ismert dalok mellett felcsendülnek saját szerzeményei is.

17.00 Honfi és Petrovics zenekar: Petőfi-átiratok dalokban
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

A Petőfi Kulturális Ügynökség névadója születésének bicentenáriuma alkalmából kortárs költőket kért fel egy-egy Petőfi-vers újragondolására. Az elkészült parafrázisokból később dalok születtek, melyek a jazz, a blues és a popzene eszközeivel hozzák közelebb egyik legnagyobb költőnk verseit a mai közönséghez. Az előadás során az eredeti Petőfi-költemények is elhangzanak.

19.00 Rius & Band
Helyszín:
nagyváradi vár, nagyszínpad

A Rius & Band nagyváradi pop-rock zenekar megalapításának ötlete 2020-ban pattant ki a frontember, Marius Oltean fejéből, hogy alapítsunk. A kizárólag saját számokat játszó csapat végleges felállása 2022 novemberére alakult ki. Azóta számos saját szerzeménnyel büszkélkedhetnek, egy albummal és rengeteg készülőben lévő projekttel. Ezek közül a legújabb a Tünde című szám. Az indulás évében már meg is nyerték a Peron tehetségkutató verseny „pályaindító” díját. 2022-ben részt vettek Erdély egyik legnagyobb fesztiválján, a Vibe-on, továbbá a Siculus fesztiválon.

21.00 Bikini
Helyszín:
nagyváradi vár, nagyszínpad

Fokozott érdeklődés övezi a Bikini idei koncertjeit. A méltán híres együttes a Papp László Budapest Sportarénában megtartott május 5-ei Bikini 40 jubileumi koncert után Nagyváradon is nagyszabású koncertet ad a Szent László Napok záró momentumaként.

A Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján (szentlaszlonapok.ro), illetve Facebook- és Instagram-oldalán.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email