Gyerekkoncertek a 11. Szent László Napokon

Gyerekfesztivál a fesztiválban – hirdetik a június 25-éig zajló 11. Szent László Napok szervezői. És valóban így van, a kulturális fesztivált csúcsra járató hétvégén igazi programkavalkád várja a legkisebbeket. Most mutatjuk a gyerekkoncerteket:

Június 24., szombat

16.00 Túl az Óperencián… – a Trio Consort koncertje
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

A Trio Consort vonóstrió mesés utazása a hangszerek csodálatos világába! A gyerekek ismert meséken keresztül találkozhatnak a zene szépségeivel és ismerkedhetnek különböző hangszerekkel. A hangszereket ki is próbálhatják, és megtapasztalhatják a közös zenélés élményét is.

Június 25., vasárnap

12.00 Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

A Veronaki zenekart Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres, zeneszerző alapította. A zenekart népszerű és nagyszerű zenészek alkotják és teszik különlegessé. A zenekar célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkossanak. Szem előtt tartják azt is, hogy mire ez a generáció felnő, igényes művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség legyen.
A Gőgös Gúnár Gedeont 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a kötet majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető. A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni zenei világ, a blues zene és a pop hangzások is.

14.00 Kicsi Gesztenye Klub mesejáték – vendég Mini és Max
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

A színpadi előadás egy mini mesemusical, melyben a Kicsi Gesztenye Klub széles körben ismert, roppant kedvelt dalai hangzanak el. A történet szerint Mini és Max fogadja és köszönti a gyerekeket. Elmondják, hogy a Klub főhőse, Liza elutazott, de ők elhozták Gesztenyét, Olly-t, Napsugarat és Lufipofit, akikkel együtt adják elő a dalokat, és akik az előadás egésze alatt részei a cselekménynek. A szereplők interakcióra szólítják a gyerekeket az előadás alatt több alkalommal.

A Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján (szentlaszlonapok.ro), illetve Facebook- és Instagram-oldalán.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email