Egészségoázis a 11. Szent László Napokon

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Gedeon Richter Románia a magyarországi központú, innovációra épülő, specializált multinacionális Richter Gedeon Nyrt. nyolc leányvállalatának egyike.
A 11. Szent László Napokon visszatérő vendégként vannak jelen. Az Egészségoázison résztvevő szakemberek a megelőzés fontosságára hívják fel az érdeklődők figyelmét, ingyenes orvosi tanácsokkal látják el az oda látogatókat, és lehetőséget biztosítanak különféle egészségügyi témákörök megvitatására.

Időpont: június 23–25., péntek– vasárnap, 10:00–18:00 (ebédszünet 14:00–15:00)
Helyszín: nagyváradi vár, Bethlen-bástya

Mi várható?

  • Talp és lábboltozat-állapotfelmérés

A talp-lábfej gyerekkori szűrése lehetővé teszi a kóros állapotok korai felismerését, diagnosztizálását és kezelését. Nekünk, felnőtteknek az a feladatunk, hogy felismerjük, és szakemberek segítségével megoldjuk gyerekeink ilyen jellegű problémáit. Az Osteopharm szakemberei hasznos tanácsokkal szolgálnak ebben a témakörben.

  • „Az vagy amit megeszel!”

Az egészségügyi szakemberek egyértelműen megerősítették, hogy a helytelen táplálkozás megbetegíthet. Szakembereik a testösszetétel monitorral felmérik az Ön paraméterét, és tanácsokat kínálnak a kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód kialakításához.

  • Vérnyomás, mit tudunk róla?

A szakértők megmérik az Ön vérnyomását, tanácsot és útmutatást biztosítanak, bármilyen eredmény is legyen (hipertónia vagy hipotenzió esetén). Legyen szó túlsúlyról, 2-es típusú cukorbetegségről, inzulinrezisztenciáról vagy egyéb szív- és érrendszeri problémákról, a rendszeres vérnyomásmérés a szakorvos által felírt megfelelő gyógyszeres kezeléssel segíthet megelőzni a különféle szövődményeket, jelentősen hozzájárulva a problémák elleni küzdelemhez.

  • VR (virtuális valóság) szemüveg

Mindenki hallott már a virtuális valóságról, arról a technológiáról, amely speciális berendezés segítségével a valóságot szimuláló mesterséges környezetet hoz létre, amely képek, hangok és érzések újrateremtése. A felhasználó ezt a mesterséges világot valóságosnak érzékeli. Idén a Gedeon Richter Románia vállalat meghívja Önt, hogy ha még nem tette volna, próbálja ki ezt a technológiát egy mini kirándulás keretében a gyógyszergyár belsejében. A gyerekek minijátékok segítségével próbálhatják ki ügyességüket.

Gyerektevékenységek

A Gedeon Richter Románia támogatásával, a Yuppi táborral közösen

Időpont: június 23–25., péntek– vasárnap, 10:00–18:00 (ebédszünet 13:00–14:00)
Helyszín: nagyváradi vár, Bethlen-bástya

Ha nagy leszek, kutató leszek!

A 3–14 év közötti gyerekeket is megszólítjáuk az Egészség Oázison, hogy csatlakozzanak a Ha nagy leszek, kutató leszek! interaktív foglalkoztatáshoz, amelyen keresztül lenyűgöző utazáson vehetnek részt a tudományok világában, izgalmas, oktató játékok és kísérletezéseken belül. A jövő kutatói ma még iskolások, viszont a következő híres tudós te lehetsz!
Kincsvadászat: jó tanulási lehetőség, ahol a játékosok, próbára téve a türelmüket, figyelmüket és képzelőerejüket, nyomokat követve eljutnak egy nyereményhez.
Családi címer: egy olyan tevékenység, amelyben a résztvevők, kreativitásukat és ügyességüket egyesítve, egy szimbolikus jelentéssel bíró, az egész családra jellemző és reprezentatív dekoratív kompozíciót hoznak létre.

A Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján (szentlaszlonapok.ro), illetve Facebook- és Instagram-oldalán.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email