Bordó Sárkány Nagyváradon

A Bordó Sárkány, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel. A középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.

Az együttes, megalakulásától számítva 15 külföldi országban adott koncertet. A nemzetközi színtéren bemutatta műsorát többek közt Norvégiában, Észtországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban és Németországban is. A zenekar, a Balassi Intézetek közül a Római, a Bukaresti és a Tallinni Magyar Intézetben, valamint a Varsói Magyar Intézet szervezésében adott nagy sikerű koncertet.

Többek közt a következő helyszíneken, fesztiválokon játszott az együttes: Zeneakadémia, Magyar Állami Operaház, A38, Instant, Szimpla kert, Kobuci kert, Fonó, Fészek Művészklub, Budapesti Nyári Fesztivál, Mesterségek Ünnepe, Nemzeti vágta, Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál, Debreceni Borkarnevál, Mesterségek Dicsérete, Campus fesztivál, SZIN, Vidor fesztivál, Művészetek Völgye.

A zenekarnak eddig 4 nagylemeze jelent meg; 2010-ben a Világfa, 2013-ban az Óperencia, 2018-ban A Lány és a Sárkány. 2021-ben pedig a XX. századi krónikás.

A zenekar frontembere, Szlama László, Junior Prima díjas kobozművész.

A zenekar tagjai:

Dickmann Roland: középkori duda, középkori síp, moldvai furulya, ír furulya, barokk

furulya, ütőhangszerek, lantgitár, ének

Fábi János: hegedű, középkori duda, középkori síp, ének

Kiss Ernő: mandocello, cister

Szlama László: koboz, citera, középkori síp, ének

Szőke Miklós: dobok, ütőhangszerek

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email