Bikini a Szent László Napokon

Fokozott érdeklődés lengi be a Bikini idei koncertjeit. A méltán híres együttes a Papp László Budapest Sportarénában megtartott május 5-ei Bikini 40 jubileumi koncert után Nagyváradon is nagyszabású koncertet ad a június 19–25. között zajló Szent László Napok záró momentumaként.

Helyszín: nagyváradi vár

Időpont: 2023. június 25., vasárnap, 21 óra

———————-

Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 1982-ben hozta létre a Bikini együttest. Nagy Feróval, az akkor épp nem működő Beatrice frontemberével, valamint nagy tudású zenészek sorával. Két albumot készített ez a felállás – olyan lemezeket, amelyek a mai napig komoly értéket képviselnek a magyar könnyűzenében.

A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent, Mondd el című album több mint ötszázezer példányban kelt el. Az együttes sorra készítette lemezeit, rajtuk örökké élő dalokkal.

Az együttes honlapján közölt rövid összefoglaló szerint legemlékezetesebb koncertjeikre közvetlenül a romániai forradalom után, Temesváron került sor: a Bikini elsőként lépett fel Erdélyben a magyar együttesek közül, hihetetlenül forró hangulatban.

A sikerek ellenére 1992-ben elbúcsúzott a zenekar a közönségtől. Ám néhány év múlva ráébredtek, hogy a rendszerváltozás nem hozta magával azt, amire vártak, amire vágytak, s ma talán még nagyobb szükség van arra, hogy elmondják, hogyan érzi magát a kisember a világban, mint az induláskor. A Bikini 1997-ben újjáalakult, hogy azóta a korábbiaknál is jobb albumokat készítsen, s ott legyen minden városban és faluban, határon innen és túl. Hogy egyszerre szórakoztasson és gondolkodtasson el, hogy felnyissa a szemeket – ugyanakkor reményt is adjon.

Bejegyzés megosztása
Facebook
Email