Moccan a város – Sportprogramok a Szent László Napokon

Amint azt megszokhatták, a június 20–26. között immár 10. alkalommal zajló nagyváradi Szent László Napokon mindig fontos szerepet kap a sport, a mozgás. Idén sem lesz ez másként. Csokorba gyűjtöttük a kulturális fesztivál sportprogramjait.

Június 19., vasárnap
09.30 Szent Lászlótól Szent Lászlóig
Biciklitúra Várad főteréről, a Szent László térről a biharkeresztesi főtéren álló Szent László szoborig
Program: gyülekező 9.00 órától a Szent László téren, indulás 9.30 órakor
Fontos: mindenkinél legyen érvényes személyi igazolvány vagy útlevél a határátlépéshez!
A biciklitúra végig a bringások számára kiépített úton zajlik, ezért bátran csatlakozhatnak családok, kicsi és nagyok egyaránt. Az úton több alkalommal is lesznek pihenők, a hazatérés már nem szervezett keretek között történik.

Június 25., szombat
09.00 Stresszoldó gerincjóga Csepregi Janka Zsófiával
Helyszín:
nagyváradi vár, Bethlen bástya
Szükség lesz egy jógamatracra vagy egy plédre.
A Hatha-jóga testtartásaiból kiinduló kezdő gerincjóga egy csoportos, preventív mozgásforma, amelynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása. A stresszoldó órákon testgyakorlatokkal, ászanákkal segítik a tipikus stresszzónákban (arcizmok, állkapocs, nyak, váll, derék) felgyűlt feszültségek oldását, lazítását; légzőgyakorlatokkal segítik a befelé figyelést, az itt és mostban levést. A résztvevők a hosszú, vezetett relaxáció révén megtapasztalhatják a teljes ellazulást, mely a testet és elmét egyaránt érinti.

10.00 Akrobatikustorna-bemutató
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar
A Sunshine Dance 2007-ben alakult Szűcs Tímea vezetésével, legfiatalabb tagja 4 éves. Rengeteg versenyen és fellépésen vesznek részt minden évben. A koreográfiák történeteket, érzéseket jelenítenek meg.

Június 26., vasárnap
09.00 Székes jóga Csepregi Janka Zsófiával
Helyszín:
nagyváradi vár, M épület
A székes jógát az idősebb generációnak és a mozgásukban korlátozottaknak ajánlják.
A székes jóga órákon tartásjavító-, erősítő- és nyújtó gyakorlatokat végzünk széken ülve vagy mellette állva. A szék biztonságot ad és lehetőséget teremt, hogy azok is elmélyüljenek a jóga világában, akik számára a klasszikus jógázás nem gyakorolható (pl. mert nem tudnak térdelni vagy földön ülni). A székes jóga javíthatja a test rugalmasságát, csökkentheti az ízületek terhelését, növeli a koncentrációt, valamint hangulatjavító és stresszoldó hatású.
A gyakorlás nyitott a nők és a férfiak számára egyaránt!

09.00–17.00 III. Aranycsapat Ifjúsági Labdarúgótorna
Helyszín:
Bodola Gyula Stadion
Harmadik alkalommal szervezik meg a Szent László Napok alatt az Aranycsapat Ifjúsági Labdarúgótornát, amelyen erdélyi, anyaországi és a Kárpát-medence más területeiről érkező focicsapatok vesznek részt. A 2022-es tornát az U10-es korosztályban szervezik meg.

10.15 Családi torna Vári Nagy Mónikával
Helyszín:
nagyváradi vár, Fejedelmi udvar

A Szent László Napok programjáról további részletek a www.szentlaszlonapok.ro honlapon és a fesztivál Facebook-oldalán.

Bejegyzés megosztása
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email