Borudvar a nagyváradi várban

Ahogy az egy magyar fesztiváltól elvárható, borudvar is várja a 10. Szent László Napokon a nagyváradi várba betérőket: érmelléki magyar borászok kínálják a finom nedűiket csütörtökön 16 órától vasárnap késő estig (június 23–26.) a Fejedelmi udvarban.

A Békési pincészet a Biharfélegyháza községhez tartozó Biharvajdán, Woywoda wines néven készít és palackoz borokat. Illatos, gyümölcsös fehér boraik, aromás, testes vörösboraik és gyöngyöző roséik hűsítő nedűként szolgálnak különleges alkalmakon és a mindennapokban egyaránt. Termékpalettájukban megtalálhatóak kiváló fehér borok ottonel muskotály, királyleányka szőlőfajtákból, vörösborok, mint a merlot és fekete leányka, illetve gyöngyöző rosé borok.

A Paptamásiből érkező Dubován Manufaktúra eközben merlot, fekete leányka, traminer, pölöskei muskotály, cserszegi fűszeres mellett hűsítő rosé fröccsöt kínál.

A Rittner Vinarium Diószegen termeszt olyan szőlőket, mint az érmellékre jellemző bakator, vagy Diószeg jellegzetes szőlője, az ottonel muskotály, de a királyleányka, a szürkebarát, az olaszrizling, a sauvignon blanc, a kékfrankos, a merlot, a cabernet sauvignon és pinot noir is terem lankáikon. „Aki ivott egy pohár jó bort valaha is nálam, az évek múlva is arra fog emlékezni, és nem fog az emlék elcsorbulni” – ajánlja borait a fesztiválozóknak is Rittner Timea és Rittner Tibor.

Bejegyzés megosztása
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email