Gyerekprogramok a Szent László Napokon

Gyermekfesztivál a kulturális fesztiválban – fogalmazzuk meg minden évben a Szent László Napok keretében zajló gyermekprogramok kapcsán. Idén is színes események kavalkádja várja a legkisebbeket a nagyváradi várban. Ezúttal új helyszínen, a Bethlen-bástyában lesz az események zöme a kulturális fesztivált csúcsra járató hétvégén, vagyis június 24–26. között.

A belépés ingyenes!

Íme a programok, amelyekkel a legkisebbeket várjuk:

Június 24–26. között naponta 10.00–13.00 és 14.00–18.00 óra
Ha nagy leszek, kutató leszek!

Interaktív menetleveles játék főleg gyerekeknek (3–14 éves korosztály)
A játék során a gyerekek nemcsak megismerkednek a híres tudósokkal, hanem velük együtt játszhatnak, segítségükkel különböző kísérleteket végezhetnek el. Minden gyerek kap egy menetlevelet, amely alapján meg kell találnia az éppen soron következő tudóst, aki persze nevének megfelelő kísérlettel várja őket a sátor valamelyik oldalán. Minden tudós állomásán, a gyerekek életkoruknak megfelelően vesznek részt a kísérletben, például egy 3 évesnek bemutatja a tudós, egy 12 éves kézbe kapja a kísérlethez szükséges eszközöket, az utasításokat, és neki kell elvégeznie a kísérletet.
A játék végén a gyerekek oklevelet kapnak.

 

Június 25., szombat

10.00–12.00 A kincs benned van – a kincs te vagy
Gyermekfoglalkozás – művészetterápiás és kézműves foglalkozások

10.00 Kerekítő manó – baba–mama-foglalkozás 0–3 éveseknek, Sziráczki Katalin foglalkozásvezetővel
A foglalkozást követően beszélgetés lesz Az érintés, ölelés szerepéről címmel.

10.45 100 anya hangja – édesanyák éneke gyermeke(i)knek

11.00 Zeneerdő – játékos zenei foglalkozás óvodásoknak és kisiskolásoknak Szilágyi Ágnes foglalkozásvezetővel
A foglalkozást követően beszélgetés lesz Az ének szerepéről címmel.

12.00 Karaván – gyerekkoncert a Fejedelmi udvaron

13.00 Cirkusz Minimus! – bábjáték

Hallottatok már a híres társulatról? … Hogy-hogy melyikről? Hát a Cirkusz Minimusról!
Triciklivel járják a várost… Mit a várost, a megyét, az országot, a világot! Nem csak dalolnak, és az akrobatikus tudományukat mutatják be a nagyérdeműnek, de el is varázsolják a közönséget…Leginkább a személyiségükkel. Nem utolsó sorban pedig a társulat egy lázas tagfelvétel közepén van, így senki ne lepődjön meg, ha úgy hagyja el a nézőteret, hogy a cirkusz társulatának tagja lett!
Írta, rendezte, zenéjét szerezte, készítette, játssza: a Vojtina Társulata
Szereplők: Hell Krisztina, Telenkó-Oláh Tímea, Baditz Dávid és Reschofsky György
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.

18.00 Buborékfújó versengés

Összegyűlünk a Bethlen-bástyánál, hogy közösen köszöntsük a nyarat. Hozd a családodat, a barátaidat, ismerőseidet, a nagymamát és a nagytatát is!
Hozz magaddal bármilyen buborékfújásra, buborékkészítésre alkalmas eszközt és folyadékot (lehet az házi készítésű, vagy vásárolt). Ezután már csak fújni kell, és élvezni a látványt.
A mosolyodat se hagyd otthon! Ha mégis, akkor segítünk előcsalogatni!

 

Június 26., vasárnap

10.00 Kerekítő manó – baba–mama-foglalkozás 0–3 éveseknek, Sziráczki Katalin foglalkozásvezetővel

10.00–15.00 Kézműves népművészeti bemutató és interaktív foglalkoztató a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház kézműveseinek részvételével – bőrművesség, szövés- fonás, nemezelés, gyöngyfűzés

10.00, 14.00 Mesejurta kincsesháza
Válogatás a magyar népmesekincsből – élőszavas mesemondás és hozzá kapcsolódó interaktív mesefeldolgozás-foglalkoztató a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház munkatársainak közreműködésével

11.00 Toldi Legenda Historica (interaktív gyermekelőadás)
…avagy a Képes Krónika elveszettnek hitt lapjai.
Az előadás táblaképekkel illusztrálja Toldi Miklós kalandjait. A közönség bevonásával jelenik meg egy-egy különös helyszín, vagy akár maga a hős. De kiderül az is, hogy az a bizonyos rúd nem is petrencés volt, hanem annál jóval nagyobb. A történelmi korszak eseményeinek felidézése Arany János idézeteivel párosul.

14.00–18.00 Kreatív kísérletezés az MCC sátorban
A Mathias Corvinus Collegium látványos, interaktív kísérletekben vehetnek részt a kíváncsi, kísérletezni vágyó gyerekek a váradi Fiatal Tehetség Program (FIT) jóvoltából. Az érdeklődők Balog Laura oktató segítségével pattogós buborékokat készíthetnek, elsajátíthatják a titkosírás rejtélyeit, lufis kísérleteket végezhetnek, és megtudhatják, miért nő olyan nagyra a fáraó kígyója.
A FIT az általános iskolásokat megcélzó, iskolai oktatást kiegészítő tehetséggondozó program, amely olyan területekre nyújt betekintést a gyerekeknek, amelyek nincsenek jelen a közoktatásban, viszont a mindennapi élet, a jövőjük szempontjából fontosak; mindezt komplex, játékos oktatás, élménypedagógia segítségével. Azok a szülők, akik az MCC FIT programjába szeretnék gyereküket beíratni, a Szent László Napokra ellátogatva, a gyerekprogramoknak vasárnap helyet adó sátorban az MCC munkatársainál is jelezhetik szándékukat, vagy pedig a fit.mcc.hu oldalon regisztrálhatnak.
Az MCC egy exkluzív tehetségprogram, ami speciális tudást, összetartó közösséget és maradandó élményeket kínál a felvételt nyert diákoknak.

17.00 Színezd újra a Szent László-legendát
Óriáskifestő kicsiknek és egy kicsit nagyobbaknak.

Bejegyzés megosztása
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email