A Szent László tér, a szimbólumok küzdelmének színtere

A nagyváradi Szent László tér, a szimbólumok küzdelmének színtere – ezzel a címmel kerül sor a 10. Szent László Napok keretében dr. habil Fleisz János egyetemi tanár előadására, valamint Balázs D. Attila író, újságíró, képeslapgyűjtő képeslap-, és albumbemutatójára június 25-én, szombaton 16 órától a nagyváradi vár E épületének 1. emeleti konferenciatermében.

Az előadásban nyomon követhetjük a nagyváradi Szent László tér átalakulását a kezdetektől napjainkig. Nagyvárad főtere mindig lenyomata volt a város vezetői által képviselt ideológiának, így a Szent László téren nem csak az épületek változtak, de a szobrok, országzászlók, lobogók is váltották egymást az évszázadok alatt. Ezeket a változásokat mutatja be vetítettképes előadásában dr. habil Fleisz János. Az előadás alatt nagyméretű, a Szent László teret különböző korszakokban ábrázoló képeket, képeslapokat is meg lehet tekinteni Balázs D. Attila, az Elrabolt Hungária című album nagyváradi társírója jóvoltából. A gyűjtő a trianoni emlékév történelmi albumát is bemutatja.

A Szent László Napok programjáról további részletek a www.szentlaszlonapok.ro honlapon, a fesztivál Facebook-oldalán, valamint a Festivize okostelefonos applikációban.

Bejegyzés megosztása
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email