A 10. Szent László Napok nyitógálája (TELTHÁZ)

Tűzliliom – Wass Albert A funtineli boszorkány regénye a Debreceni Népi Együttes táncszínpadi változatában

A 2022-ben immár tizedik alkalommal megszervezett nagyváradi Szent László Napok ugyan már a június 17-ei mínusz 2. nappal elrajtol, az ünnepélyes megnyitót a hagyományokhoz híven június 20-án, hétfőn 19 órától tartjuk a Szigligeti Színházban.
Az est során a felszólalásokat, köszöntőket követően a Debreceni Népi Együttes táncszínpadi változatában láthatja a közönség Wass Albert A funtineli boszorkány című nagy sikerű regényének adaptációját, a Tűzliliomot.
A misztikus táncjáték Nuca, az erdélyi tündér-boszorkány felnőtté válásának, illetve önnön varázserejére és tragikus sorsára való párhuzamos ébredésének titokzatos történetét meséli el a Debreceni Népi Együttes mintegy hetvenfős társulata és a több nívódíjjal is elismert Bürkös zenekar közreműködésével.
Hercz Vilmos, az együttes Népművészet Ifjú Mestere díjas rendező-koreográfusa egy autentikus székely, magyar, cigány és román zenei stílusokból és táncokból építkező, a történelmi Magyarország tájegységeit és népi kultúráit akusztikus és vizuális síkon is termékenyen ötvöző, egész estés táncszínházi előadást álmodott meg, amelyet fergeteges karakter- és össztáncok, valamint kézműves gondossággal elkészített, vadonatúj viseletek színpompás kavalkádja jellemez.
Az eseményre a belépés ingyenes, de mivel a színház befogadóképessége korlátozott, a nagy érdeklődésre való tekintettel előzetes meghívóigényléshez kötött. A meghívókat a Szent László Napokat szervező Szent László Egyesület székhelyén, a Kálvin János utca 1. szám alatt lehet igényelni június 13-a, hétfőtől, minden hétköznap 9 és 16 óra között.

Bejegyzés megosztása
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email